Sommaröl 2017

Nu är vi mitt i sommaren 2017 och precis som i juletider så tänkte jag utse några favoriter jag har som släcker törsten i sommarvärmen.

  • Zeunerts Höga Kusten
  • Dala Bryggeri Ljus Lager
  • Jämtlands Bärnsten

Zeunerts Höga Kusten – en fantastisk blandning mellan lager och ale, vilket också gör att den passar många människor i smaken. Verkligen go med blandningen av rundheten från alen och syran från lagern. Den smakar sött och frukigt av torkade aprikoser och mango, kommer göra sig gott framför grillen.

Dala Bryggeri Ljus Lager – en dalalager med beskhet och en härlig eftersmak. Passar nog många i sitt slag och kommer göra sig fint till kött och fisk.

Jämtlands Bärnsten – härlig öl som doftar gott av torkad frukt och knäckighet. Smaken är runt och fyllig med en genomträngande beskhet som stannar länge i munnen. Och flaskan är fantastiskt fin att hitta på, färgen från ölet lever upp till namnet. Jag vill tycka att den passar sig extra bra till grillade kötträtter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *