Vår svenska ölkultur

Det bryggs öl i Sverige som aldrig förr. Jodå – jag är nu en av dem! Vad som började vår trend har nu blivit en passion för både stora och små företag i Sverige. Det är riktigt roligt att lokala företag hittar sig in i systembolaget och gör så vi alla får uppleva mer och mer öl runt om i Sverige.

Den svenska ölkulturen startade i urminnes tider – men det var under 1800-talet som de moderna bryggningsverksamheten tog fart och drycken börjades dricka mycket mer. Öl och mat har blivit en höjdare efter detta. Mat med dess smakupplevelser ligger bryggare gott om hjärtat. Nya ölsorter framkommer och passar ännu bättre in på specifika maträtter. Öl och ost, fisk, musslor, skaldjur och kött har länge varit uppskattat, precis lika som vinet.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *