Ölets dag idag

Idag är det den 20e juli. En helt vanlig onsdag i den varma sommaren, skulle väl många påstå. Men nejnej.. Idag är det ingen vanlig dag, idag är det Ölets dag! Det infördes år 2012 en temadag för öldrickandes i Sverige. Ett sätt att hylla den fantastiska drycken som vi älskar så mycket här hemma. Det är en återkommande dag för att hylla våra bryggerier som så passionerat brygger ölet, och till våra bryggmästare som kan denna konst.

Fira dagen med att besöka ett bryggeri! Det ska jag göra, precis som förra året. Det är många bryggerier som håller öppet hus för allmänheten att besöka och många håller i ölprovningar också. Och hinns inte ett besök med så kan man iallafall ta en öl i soffan ikväll, det får man unna sig en dag som denna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *