Julöl 2016

Jag tänkte ta mig tiden att faktiskt lista några av de julöl som jag tycker är godast nu i juletider. Systembolaget tar ofta in både lokala och nationella favoriter och det är alltid kul att hitta några extra roliga smaker tycker jag. En vanlig Heiniken duger sig fint annars, men nu i december kan man ju passa på att testa något nytt.

  • Mohawk Whiteout Imperial Stout
  • Ocean Julöl
  • Malmgård Imperial Winter Warmer
  • Shepherd Neame Christmas Ale

Mohawk Whiteout Imperial Stout – en smakfull öl är det minsta att säga.. En klockren smakupplevelse av bitter choklad och robusta. Den kan skrämma nybörharen, men ta den efter julmaten mot kvällskvisten. Betyget blir en 4 av 5.

Oscan Julöl – helt klart 5 av 5. Tycker den absolut är bäst. Den finns ofta inte i hela landet, men den går att beställa från deras hemsida.

Malmgård Imperial Winter Warmer – en överraskande julöl med smak av salmiak och sötma. En julbordsöl är det verkligen.

Shepherd Neame Christmas Ale – en engelsk julöl som verkligen lever upp till julens namn. Den är både mjuk och lättdrucken, passar sig till när tomten kommer på besök när du sitter vid granen och äter julgodis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *