Utrustningslista

Den utrustning jag kommit fram till att jag kommer behöva för att brygga mitt öl är:

  • Termometer
  • Hydrometer- kan användas för att räkna ut alkoholhalt bland annat
  • Mätglas
  • Konservbrytare
  • Litermått
  • Stor slev
  • Durkslag
  • Finmaskig bärsil
  • Hävert – behövs för att tappa om vätskor
  • Två jäshinkar med lock, stora, minst 25 liter och en mindre hink
  • Lakkärl – behövs för att laka ut socker ur mäsken. Görs av två jäshinkar, ett kromat rör och en ventil.
  • Kylslinga – behövs för att kyla vörten och görs av kopparrör, 2 gardenakopplingar och gängor.
  • En stor kastrull (ca 30liter)
  • Flaskor att tappa upp i

Ni som själva brygger, har jag missat något? I helgen ska allt införskaffas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *